ALİAĞA'NIN HAVA KİRLİLİĞİ İÇİN ÖLÇÜMLER BAŞLADI

Aliağa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin uzun uğraşları sonucu, geçtiğimiz Ekim ayında yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında kabul edilen projenin startı verildi.

ALİAĞA'NIN HAVA KİRLİLİĞİ İÇİN ÖLÇÜMLER BAŞLADI
12 Aralık 2020 - 17:27
Proje ile Aliağa ve çevresinde havadan,karadan,denizden ve deniz dibinden düzenli olarak numuneler alınarak denetim yapılacak ve bölgedeki kirlilik düzeyi ölçülecek. Proje çalışmalarının Aralık ayı itibariyle başladığını açıklayan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 
"Daha önce bilgilendirmelerini yaptığımız üzere, çalışma ve gayretlerimizle;
Aliağa ve yakın çevresinde, çevre kirlenmesinin boyutlarının belirlenmesi amacıyla, bölgenin toprak, hava ve su kirliliğinin tespiti için bilimsel çalışmalara yönelik yapılan araştırmalar ve ön çalışmalar sonucunda, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi tarafından sunulan çalışmaya ilişkin proje teklifleri uyarınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan Protokol İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisimizce onaylanmıştı.
Bu bağlamda, planladığımız projemizin saha çalışmaları Aralık ayı itibarıyle başlamıştır. Çalışma süresi 16 ay olarak belirlenmiştir. 6 aylık periyotlar ile raporlamaların yapılması düşünülmektedir.Aliağa ve çevresiyle ilgili, Aliağa'mızın tarihinde ilk defa böylesine kapsamlı bilimsel çalışma yapılıyor olması beni umutlandırıyor. Böyle bir çalışmanın yapılmasına katkı koymuş olmak ve çalışmanın içinde bulunmak da benim için ayrıca gurur verici"

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum