MANİSA-AKHİSAR ÇEVRE YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı törende, İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahındaki Akhisar Çevre Yolu hizmete açıldı.

MANİSA-AKHİSAR ÇEVRE YOLU ULAŞIMA AÇILDI
12 Aralık 2020 - 17:50

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manisa'nın Akhisar ilçesindeki törende, Türkiye ekonomisine büyük değer katan tüm iller gibi Manisa'ya ve Akhisar'a da hizmet vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Şehir içi trafiği rahatlayacak

Akhisar Çevre Yolu sayesinde, ilçenin çevresiyle ulaşımının sağlanacağını ve şehir içi trafiğin rahatlayacağını belirten Karaismailoğlu, şöyle dedi:

"Şehrin içinde egzoz emisyonunu, dolayısıyla karbondioksit salınımını azaltarak nefes aldırırken, ulaşımı güvenli, konforlu ve hızlı hale getirmiş olacak. Akhisar Çevre Yolu'nun hizmete girmesiyle birlikte kent geçişi 30 dakikadan 5 dakikaya inecektir. Çevre yolumuz sayesinde bir yılda zamandan 56 milyon lira, akaryakıttan da 6 milyon lira olmak üzere toplamda 62 milyon liralık tasarruf sağlayacağız."

Karaismailoğlu, Akhisar'ın hem önemli kara yollarının geçiş noktasında hem de  İstanbul-İzmir Devlet Yolu güzergahında bulunduğuna dikkati çekerek, "Akhisar Çevre Yolu'muzda 5'i farklı seviyeli ve 1'i de modern dönel olmak üzere 6 adet kavşak bulunmaktadır. Yol boyunca 3'ü çift ve 3'ü de tek olmak üzere 6 adet köprü inşa ettik." diye konuştu. 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum