İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR İÇİN "ANAHTAR"PROJE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadın alanındaki çalışmaları bütünsel hizmet anlayışı ve ortak akıl ile yürütmek üzere Anahtar projesini geliştirdi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR İÇİN "ANAHTAR"PROJE
26 Haziran 2020 - 04:47

Örnekköy’de yer alan Büyükşehir Belediyesi’ne ait yerleşkede açılış hazırlıkları süren Anahtar adlı kadın dayanışma merkezinde toplumsal cinsiyet eşitliği eğitiminden mesleki kurslara, kooperatifçilik eğitimlerinden kadın istihdamına yönelik çalışmalara kadar pek çok hizmet bir arada sunulacak. Kadının ekonomik yaşama kazandırılması için ortak aklı devreye alan Büyükşehir Belediyesi, bu merkezleri aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının kullanımına açacak. Kadınların çocuklarını bırakabilecekleri Masal Evi’nin de bulunacağı yerleşkede, engelli bireylere yönelik hizmet alanları da olacak.

Açılış hazırlıkları süren Örnekköy’deki yerleşkeye projenin tanıtımı için kadın alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini davet eden Büyükşehir Belediyesi, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Toplantıda gönüllü katılımlara imkân sağlayacak, kadın çalışmalarını güçlendirecek ve ortak aklı geliştirecek görüş ve öneriler öne çıktı.

“Anahtar, bir paylaşım ve dayanışma yeri olacak”

Yıllardır kadın alanında faaliyet gösteren derneklerle birlikte çalışan İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, “Sivil toplum kuruluşlarının maddi imkânsızlıklar ya da fiziki olanaksızlıklar nedeniyle dağınık olması kadınlara yönelik sosyal ve ekonomik çalışmaları güçleştiriyor. Bu sorunun çözümü için bir anahtar olabileceğini düşündüğümüz için bu merkeze Anahtar adını koyduk. Burasını bir üs gibi düşünmek lazım. Kadınla ilgili çalışmaların tüm İzmir’e yayılacağı bir beyin burası, kilitleri açacak bir yer. Anahtar, bir paylaşım ve dayanışma yeri olacak ” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Avukat Nilay Kökkılınç ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak katılımcı demokrasiyi yaptığımız her çalışmada öne çıkarıyoruz. Bu proje de sizlerin görüşlerinden beslendi. Bundan sonra da sizinle yol alması gerekiyor” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları