EMNİYETTEN ODA BAŞKANLARI,MUHTARLAR VE BASIN MENSUPLARINA BRİFİNG

Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, 2019 yılında yaşanan suç ve olaylar hakkında oda başkanları ve basına brifing verdi.

EMNİYETTEN ODA BAŞKANLARI,MUHTARLAR VE BASIN MENSUPLARINA BRİFİNG
20 Şubat 2020 - 01:00 - Güncelleme: 20 Şubat 2020 - 02:21
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp ve ilçedeki basın mensupları ile mahalle muhtarları da hazır bulundu.
 
Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş  “İstatistiklerde olay sayısında 1275 azalma olduğunu gördük. Yaklaşık yüzde 30’a yakın düşme var. Olay sayısının düşmesi bizim diğer olaylara ayıracağımız zamanı artırıyor. Uyuşturucu ile etkin mücadelenin bir sonucu olarak olay sayısı 96’dan 38’e düştü.
 
SADECE 485 KİŞİYE ALKOLDEN İŞLEM YAPILDI
 
Emniyet Müdürü Uğurtaş, “Alkol konusunda adli işlem yapılan kişi sayısında yüzde 27 düşüş var. Bu da vatandaşlarımızın bizim yaptığımız uygulamalara gösterdiği olumlu tepkilerin bir sonucu. Bizim yapmak istediklerimizi anladıkları için tüm sürücülere teşekkür ediyorum. Alkollü araç kullanımından dolayı işlem yapılan sürücü sayısı 749’dan 485’e düştü.
 
YANLIŞ YERLERDEN GEÇMEYE ÇALIŞARAK TRAFİĞİ VE SÜRÜCÜLERİ TEHLİKEYE SOKAN YAYALARA CEZA KESİLECEK
 
Hep araçlara kusur bulduklarını ancak trafiği tehlikeye düşüren yayaların da çok olduğuna dikkat çeken Uğurtaş “Yer işaretlemelerinin bitirilmesini bekliyoruz. O bittikten sonra bu işe daha çok zaman ayıracağız. Bu işi oturtmak gerekiyor. Yaya öncelikli yol konusu biraz yanlış da anlaşıldı. Herkes istediği yerden yola atlamaya başladı. Yanlış yapılıyor. Yayalara öncelik hakkı yaya geçitlerinde. Bunu yaya da sürücü de bilmiyor.Bunları vatandaşlara ciddi ciddi anlattıktan sonra uymayan yayalara da para cezası uygulayacağız” diye konuştu
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum