ALİAĞA ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANINDAN KANTİNCİLERE VE KIRTASİYECİLERE DESTEK

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, odanın sosyal medya sayfasında duygusal bir paylaşımda bulunarak okul müdürlerinden kantincilere,,vatandaştan da kırtasiyecilere destek istedi.

ALİAĞA ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANINDAN KANTİNCİLERE VE KIRTASİYECİLERE DESTEK
08 Eylül 2020 - 02:10
Serdar Berk yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
Hepimizin öğrencilik zamanların da en keyif aldığımız, nice nice güzel anıları olan yerlerdir Kırtasiye dükkanları ve okul kantinleri. Cepteki paraya göre alışveriş yapmaya çalışırken birlikte sıraya girdiğim arkadaşımın dur bu gün de benden olsun lafı üzerine kantinci Abinin aramızdaki bu güzel dayanışmayı görüp "Alın bakalım çocuklar bu günde benden olsun" dediğini daha dün gibi hatırlarım. Hele daha küçük bir çocukken okullar açılınca Rahmetli Annemin elini sımsıkı tutup girdiğimiz kırtasiye dükkanındaki o rengarenk silgilerin hoş kokuları hala hafızamdadır. Malum memur çocuğuyduk, babamın bankadan müşterisi olan kırtasiyeden yapardık okul alışverişlerini. Babam sıkı sıkıya tembihlerdi Anama, iyi esnaftır, hem fiyatı uygun olanları hem de kaliteli olanları verir size derdi.
Hemen her köşe başına açılan marketlerin gıda yanında kırtasiye ürünleri de satması, internet alışverişlerinin giderek artması yetmezmiş gibi bir de pandemi vurdu kırtasiyleri ve kantinleri. Okullar uzun süredir kapalı. Esnaflarımızın pek çoğu pandemi sürecinden mağdurken en çok zarar gören esnaflarımız Okul kantinleri ve Kırtasiyeler oldu. Sohbet ettiğim pek çok Kantinci ve Kırtasiyeci işlerinin yokluğundan çok çocuk seslerini özlediğini söylüyor. Söylüyorlar ama değirmenin de dönmesi gerek. Gerek ki, bu hastalık illetinden kurtulduğumuzda yine eskisi gibi o esnaflarımızı yerinde bulalım.
Buradan herkese ricam lütfen alışverişlerimizi doğru yerden yapalım. İlçemize hiç bir faydası olmayan internet alışverişlerinden kaçınalım. Mümkün olduğu kadar bizlere doğru, kaliteli, ve en uygun fiyatlara mal satan Kırtasiye esnaflarını tercih edelim. Okulların idarecilerinden ricam da bu süreçte kantinci esnafın ihale bedellerine kolaylıklar sağlamaları. Malum kazanamayan Esnaf neyle ödeyecek kirasını. Bu süreçte birbirimize destek olarak her zorluğun üstesinden geleceğiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum