ZEYTİNYAĞLARI İZMİR'DE YARIŞACAK

İtalya'nın Parma kentinde 14. kez düzenlenecek olan "Armonia Uluslararası Zeytinyağı Yarışması"nın Türkiye ayağı, mart ayında İzmir'de düzenlenecek.

ZEYTİNYAĞLARI İZMİR'DE YARIŞACAK
07 Şubat 2020 - 00:19 - Güncelleme: 07 Şubat 2020 - 00:33

“The Best of Türkiye” ismiyle gerçekleştirilecek organizasyonun tanıtımı, İzmir Ticaret Odasında düzenlenen toplantıyla yapıldı.

İtalya’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgia, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zeytinyağı konusunda zengin bir ülke olduğunu dile getirdi.

İzmir İtalyan Ticaret Odası Başkanı Pietro Alba, İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla odalarının 1994’te kurulduğunu belirtti.Parma kentinde 14. kez düzenlenecek yarışmanın, alanında dünyaca ünlü bir yarışma olduğunu kaydeden Alba, “Türk firmaları bu yarışmaya çok katılmıyor. Mart ayında düzenleyeceğimiz ‘The Best Of Türkiye’ yarışmasında dereceye giren firmalar, nisan ayındaki uluslararası yarışmaya ücret ödemeden katılacaklar. Amacımız zeytinyağı sektöründe iş birliğini geliştirmek, Türk zeytinyağının uluslararası boyutta tanınmasını sağlamak.” şeklinde konuştu.

Yarışmayı düzenleyen IRVEA Enstitüsü Başkanı Mauro Martelossi de geçen yıl düzenledikleri yarışmaya Türkiye’den 8 firmanın katıldığını, bunlardan 2’sinin ödüle döndüğünü belirtti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum