ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS,UÇAK VE TREN SEFERLERİ HAZİRAN'DA BAŞLIYOR. İZMİR'DE DE VAPUR SEFERLERİNE TAKVİYE YAPILACAK

Koronavirüs önlemleri kapsamında hava, demir ve kara yolunda toplu ulaşım bir süreliğini durdurulmuştu. Normalleşme adımları kapsamında firmalar açılış tarihlerini açıklamaya başladı.

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS,UÇAK VE TREN SEFERLERİ HAZİRAN'DA BAŞLIYOR. İZMİR'DE DE VAPUR SEFERLERİNE TAKVİYE YAPILACAK
29 Mayıs 2020 - 02:53 - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 - 03:03
Pamukkale, Metro, Kamil Koç ve Ulusoy firmaları yaptıkları açıklamada 4 Haziran'da yeniden sefere başlayacaklarını duyurdu.

İÇ HAT UÇUŞLARI 5 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

5 Haziran itibariyle iç hat uçuşlarına başlamayı planlayan THY, uçuşta da yeni bir döneme giriyor. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak yolcuların uçuş esnasında dikkat etmesi gereken konuları açıkladı.

Ekşi, “Şimdi uçuşa hazırlanma zamanı. Sağlıklı uçuş için el bagajı yok, küçük el çantası var. Koridorlarda kuyruk ve temas yok. Anons ile sıra numarasına göre, biniş için arka sıradan öne doğru, iniş için önden arkaya doğru sırasını bekleyerek anons ile. Maskeni tak. Her dört saatte bir değiştirecek kadar yanında yedek masken olsun. Sosyal mesafeni koru, mümkün ve makul olan her yerde buna dikkat et. Hijyene dikkat, el yıkamak ve mümkün olduğunca online işlemler ile seyahat” diye paylaşımlarda bulundu.

YHT SEFERLERE BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; koronavirüs tedbirleri nedeniyle ara verilen YHT seferleri, 27.Mayıs.Perşembe sabah saat 07.00'de Ankara-İstanbul seferi ile başlatıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “YHT hatlarında günde 16 sefer yapmaya başlıyoruz. Trenimiz yarı kapasite ile çalışacak. Sadece Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden HES (Hayat Eve Sığar) kodu almış ve seyahat belgesi olan vatandaşlarımız bu seferde seyahat edebilecek.Trenlerde maske takmak zorunlu olacak" diye konuştu.

İZMİR’DE VAPUR SEFERLERİNE TAKVİYE YAPILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü dün itibariyle hafta içi yolculu ve arabalı gemi sefer sayılarını arttırmaya başladı. Bostanlı-Karşıyaka-Konak iskeleleri arasında ring yapan yolculu gemiler, sabah ve akşam yoğun saatlerde karşılıklı olarak 15 dakikada bir, gün içinde ise saatte bir sefer yapacak. Bir süredir askıya alınan Pasaport ve Alsancak yolculu gemi seferleri de yeniden başlıyor. Bostanlı-Karşıyaka-Pasaport-Alsancak arasında ring yapacak gemiler, sabah ve akşam yoğun saatlerde 15 dakikada bir gerçekleştireceği seferlere, gün içinde saatte bir devam edecek.

Programlar internette
Bostanlı-Üçkuyular iskeleleri arası arabalı gemi seferleri de sabah ve akşam yoğun saatlerde 35 dakikada bir yapılacak. Gün içinde ise saat başı karşılıklı seferler devam edecek. Tüm hatlarda ayrıntılı sefer programları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün internet sitelerinde görülebilir.

 



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum