SAAT 9'U 5 GEÇİYORDU...

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82.yılında törenlerle anıldı.

SAAT 9'U 5 GEÇİYORDU...
10 Kasım 2020 - 13:39
Aliağa İlçesi'ndeki anma töreni Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, sirenler eşliğinde saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr Erdoğan Akyüz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.Tören alanında bulunan protoklü selamlayarak konuşmasına başlayan Akyüz özetle şunları söyledi:
"Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır.
Atatürk'ün vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası, O'nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur."

Milli Eğitim Müdürünün ardından Kayamakam Ömer Karaman'da protokole hitaben yaptığı konuşmasında şu düşüncelere yer verdi:
"Bugün 10 Kasım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 82. Yıl dönümü. Evet bedenen bir ayrılış bu. Zira O, idealleriyle, düşünceleriyle ve bize kazandırdıkları ile 82 yıldır aramızda Ve nice 82 yıllarda aramızda olmaya devam edecek.
Kıymetli hemşerilerim: Atatürk’ü anlamak, O’nun çizdiği çağdaşlık yolunda ilerlemek, geleceğin Türkiye’sini ortaya çıkarmak ve genç nesillere O’nu ve ideallerini aktarmak konusunda bizlere büyük görevler düşmektedir. O’nun çizgisinden sapmadan, sürekli gelişen ve yenilenen bir Türkiye ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmamız gerekmektedir. Bu ilkeler doğrultusunda hareket eden, vatansever, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan nesiller gençlerimizin ellerinde şekil bulacaktır.
Büyük önder Atatürk, Kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip Yüce Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına inanmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın ardından söylediği "En büyük davamız, en medeni ve gelişmiş, refah içinde bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir." sözü bunu kanıtlamaktadır..."
Kaymakam Karaman'ın ardından tören sona erdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum