PTT ÜCRETSİZ MASKE DAĞITACAK

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararla marketler ve çarşılara ayrıca bazı şehirlerde ulaşım araçlarına maske takılmadan girilmeyeceği açıklanmıştı. Bu konuda maske eksiği bulunan vatandaşlar için PTT açıklama yaptı. Artık vatandaşlar maske eksiklerini PTT üzerinden karşılayabilecek.

PTT ÜCRETSİZ MASKE DAĞITACAK
06 Nisan 2020 - 06:24

PTT tarafından yapılan açıklamada, "T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Dağıtımın şartları da belli oldu. Buna göre 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olanlar hariç vatandaşlara haftada 5 maske verilecek. Maskeler PTT tarafından evlere ulaştırılacak.

KARGO İLE GÖNDERİLECEK 

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ePttAVM.com üzerinden 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz sağlanan maskelerin, kargo gönderimleri PTT Kargo ile ücretsiz  yapılacak. Vatandaşların her hafta içinde 5 adet bulunan 1 paket maske alma hakkı var.

Diğer yandan, aşırı yoğunluk nedeniyle sorun yaşanan ePttAVM’den alınan başvuruların, e devlete kaydırıldığı ve maske temin etmek isteyen vatandaşların e devlet üzerinden başvuru yapması gerektiği belirtildi. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum