MENEMEN'DE HERŞEY SİL BAŞTAN OLACAK

İzmir 2. İdare Mahkemesi, 1 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Menemen Belediye Başkan Vekili kura çekimine ilişkin nihai kararını açıkladı.

MENEMEN'DE HERŞEY SİL BAŞTAN OLACAK
16 Şubat 2021 - 21:43

Mahkeme kura çekimini iptal etti. Kararı yorumlayan CHP’li Menemen Belediye Meclis üyesi ve Millet İttifakı Belediye Başkan Vekili adayı Deniz Karakurt, “İkinci kez kura çekilmesi yanlış ve usulsüzdü. Mahkeme nihai kararını verdi ve mahkeme kararı gereği işlemlerin iptali ve seçimin tekrarlanması gerekiyor” dedi.

“İKİNCİ YAPILAN İŞLEMLER ZATEN GEÇERSİZ”

Karakurt, “Bu kuranın iptali ilk çekilen yani benim belediye başkan vekili seçildiğim kuraya ilişkin bir nihai karar ve o da iptal edilmesi yönünde. Yani ikinci kuraya ilişkin davamız devam ediyor. İkinci kez kura çekilmesi yanlış ve usulsüzdü. Çünkü hem mahkemenin kararı henüz çıkmamıştı hem de yetkisiz bir şekilde valiliğin atadığı kayyım tarafından yapıldı. Bu nedenle ikinci yapılan işlemler zaten geçersiz. Şu anda mahkeme nihai kararını verdi ve mahkeme kararı gereği işlemlerin iptali ve seçimin tekrarlanması gerekiyor. Aslında seçimin yeniden yapılması gerekiyor ama o konuda bir açıklık yok. Mahkemeden kura iptal edilmiş gibi bir karar çıkıyor. Kura yeniden yapılacak. Burada hata şurada oldu: Yürütmeyi durdurma kararı verilince görevin belediye başkanvekilince yürütülmesi gerekiyordu. Ama usul ve yasaya uyulmadan, karar beklenmeden ve yasal olarak yetkisi olmayan bir kişi tarafından işlem yapıldı. Usulsüz bir işlemdi bu. Hukuk kurallarına uymamamın sonucunu şu anda bütün Menemen çekiyor. Hukuku delerek yasayı delerek bir şeyler yapmaya çalışırsanız sonucu da bu şekilde oluyor. Bütün Menemen bunun sıkıntısını çekti” dedi.

Yapılan tüm işlemlerde hukuka uygunluk çağrısı yapan Karakurt, “Türkiye artık hukuk çizgisine geri dönmek zorunda. Hukuk herkes için lazım.Tek temennim bundan sonraki tüm işlemlerin usule uygun yapılması” diye konuştu.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum