MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI SERDAR AKSOY TUTUKLANDI

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu kişilere yönelik "zimmet ve irtikap" iddialarıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 27 zanlıdan 23'ü dün adliyeye sevk edildi.

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI SERDAR AKSOY TUTUKLANDI
24 Kasım 2020 - 12:42

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile bir belediye başkanı yardımcısının da aralarında bulunduğu 27 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler Menemen Adliyesi’ne sevk edildi.

Zanlılardan 4'ü ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Diğer 23 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında Menemen Adliyesine getirildi.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEMİŞTİ

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarının da bulunduğu 23 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı. “Zimmet” ve “irtikap” suçlarından gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aralarında Başkan Aksoy'un da olduğu 18 kişi ise Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma talebiyle Menemen Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

GECE BOYU İFADELER ALINDI

Mahkeme gece boyunca şüphelilerin ifadelerini aldı. İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

SERDAR AKSOY TUTUKLANDI

Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen 18 şüpheliden aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.  7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum