MECLİS ÜYESİ GÜLTEN TAŞBAŞ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Aliağa Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Gülten Taşbaş partisinden istifa etti

MECLİS ÜYESİ GÜLTEN TAŞBAŞ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ
15 Şubat 2020 - 16:32 - Güncelleme: 24 Şubat 2020 - 23:19
Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde Millet İttifakı listesinden Belediye Meclis Üyesi seçilen Gülten Taşbaş'ın e-devlet üzerinden istifa ettiği ve herhangi bir gerekçe sunmadığı öğrenildi. İYİ Parti'deki bazı yetkililer bu istifanın arkasında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın olduğunu öne sürdü. Yetkililer,son dönemde İYİ Parti'nin Aliağa'da ciddi bir muhalefet yaptığını,gündem oluşturduğunu,bu durumu tehlike olarak gören BaşkanAcar'ın da mecliste çoğunluğu almak için Taşbaş'a transferlik için bir süredir baskı yaptığını iddia etti.
Öte yandan İYİ Parti'nin 1 Mart'ta yapılacak kongresinde ilçe başkanlığına aday olan Taşbaş'ın kardeşi Soner Bilgiç'de istifa haberi üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini duyurdu.
Bilgiç'in açıklaması şöyle:
"Değerlı aliağalılar değerlı iyi partıye gönül vermiş dava arkadaşlarım malumunuz 10.02.2020 tarihinde Aliağa ilçe başkanlığı adaylığımı acıkladım, Adayligim suresinde bana destek veren gonul veren tum dava arkadaslarima sonsu tesekkur ederim malumunuz aliaga meclis uyesinde temsil eden GULTEN TASBAS ' in istifasini uzulerek ogrendim bu sebepten dolayi adayligimi etik ve dogru olmucagina iyi partiniin birlik ve beraberligine zarar gelmemesi acisindan inandigim icin kamuyonun ve iyi parili dava arkadaslarimin affina Siginarak adayligimi geri cekiyorum bundan sonraki surecte kim nereye giderse gitsin asla iyi partiden ve davasindan vazgecmicemi iyi partinin bir uyesi olarak devam edecegimi kiymetli halkimiza duyururum”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum