İZMİR'DE ŞEHİR HASTANESİ AÇILINCA MERKEZDEKİ HASTANELER KAPANACAK

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Mayıs ayında İzmir Şehir Hastanesi'nin açılmasının planlandığını belirterek, bununa birlikte kent merkezinde hastanelerin kapatılacağını, hasta ve sağlık çalışanlarının mağdur edileceğini ifade etti.

İZMİR'DE ŞEHİR HASTANESİ AÇILINCA MERKEZDEKİ HASTANELER KAPANACAK
13 Şubat 2020 - 03:22 - Güncelleme: 20 Şubat 2020 - 02:21

Prof. Dr. Funda Barlık Obuz “Açılacak şehir hastanesi yaklaşık 2 bin 60 yatak kapasiteli olacak. Hastanenin açılmasıyla kent merkezinde bulunan üç büyük hastanenin kapanacağını tahmin ediyoruz. Bozyaka, Alsancak ve Tepecik hastanelerinin bir bölümü kapanacak. Bunu net biliyoruz. Şu an dillendirmiyorlar. Biz var olan devlet hastanelerinin koşullarının düzeltilmesini ve iyi yönetilmesini istiyoruz. Şehir hastaneleri şehir dışında olduğu için ulaşımı zordur. Çünkü Ankara’da kapanan hastaneler oldu. İzmir’de de olacaktır. Şehir hastaneleri yapılınca yatak sayısı artmıyor, halk sadece arttığını düşünüyor” diye konuştu.

Hastanelerin açılmasıyla mağduriyetlerin artacağını ifade eden Obuz, “Hastaneler sadece hekimleri, sağlık çalışanlarını değil bütün toplumu ilgilendiriyor. Çok uzakta kalıyor ve bağlantı yolu dahi yok. Doktor zor gidecek hastalar nasıl gidecek? Zaten hastaların gitmesi için çabası da yok. Özellikle hasta gitmesin, özel hastaneler para kazansın düşüncesi var gibi. Hastalar primlerini ödeyemiyor, özel hastanelere nasıl gidecekler? Bizim itirazlarımızdan biri yap-işlet-devret modeliyle yapılması ve 25 yıllık borç yükünün olması. Ayrıca hastaneler hem çok büyük hem verimsiz hem de gereksiz. Şuan devletin içerisinde kiracı olduğu ve kira ödediği hastaneler. Farklı işlemler için de ödeme yapılıyor. Hizmet bedeli, yardımcı sağlık işlemleri, yemekhane, otopark giderleri yansıyor. Böylelikle devlet büyük bedeller ödeyecek. Biz halkımızı düşünüyoruz. Halkın cebinden çıkacak olan parayı düşünüyoruz. Büyük hastanelere yatırım yapılması doğru değil bunu vurgulamak istiyoruz” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum