İZMİR'DE "BEYAZ VAGON" TEPKİSİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve 13 yıldır Alsancak Garı önünde sergilenen “Beyaz Vagon”un kaldırılması tepkilere neden oldu

İZMİR'DE "BEYAZ VAGON" TEPKİSİ
25 Ağustos 2020 - 01:53
Vagon’un kaldırılmasına İzmirliler ve CHP’liler büyük tepki gösterirken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tarihi dğerlere sahip çıktıklarını söyleyerek vagona talip olduklarını açıklamışlardı. “Beyaz Vagon” olarka bilinen Tarihi Atatürk Vegonu’un yerinden edilmesine bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’den geldi. Dernek bugün Alsancak Garı önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, dernek üyelerinin yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel’de katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve 13 yıldır Alsancak Garı önünde sergilenen “Beyaz Vagon” geçtiğimiz hafta yerinden kaldırılmıştı. TCDD tarafından yapılan açıklamada ise vagonun hava koşullarından  etkilenmemesi için kaldırıldığı söylenmişti. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum