İZMİR'DE 65 YAŞ VE ÜZERİNE KISITLAMA GELDİ,SOKAKTA SİGARA İÇMEK YASAKLANDI

İzmir’de artan koronavirüs vakaları sonrası belirli tedbirler alındı. Alınan tedbirler arasında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı ve sokakta sigara içilmesi yasaklandı.

İZMİR'DE 65 YAŞ VE ÜZERİNE KISITLAMA GELDİ,SOKAKTA SİGARA İÇMEK YASAKLANDI
11 Kasım 2020 - 20:33
İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu’nun kararıyla artan koronavirüs vakaları sonrası 65 yaş üstünün sokağa çıkmasına kısıtlama getirildi. 65 yaş üstü vatandaşlar artık 10:00 – 16:00 dışında sokağa çıkması yasaklandı.
Kaç haftalık olduğuna bakılmaksızın bütün hamile kadınlar idari izinli olarak sayılacak.

İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu ayrıca açık alanda sigara içilmesini yasaklandı.

Alınan kararları İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sosyal medya hesabından duyurdu. Köşger’in paylaşımı şu şekilde:
"Değerli İzmirliler; Doğal olarak son günlerde depreme yoğunlaşmış bulunuyoruz. Ancak tüm dünyanın henüz değişmeyen gündemi CORONA, İzmir’de de tırmanışta. Depremin olduğu günkü rakamlara kıyasen bugün iki katından fazla bir artış gerçekleşmiş durumda. Bu bağlamda Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İzmir’de -Sokakta sigara içmek ve -65 yaş üstünün 10-16 saatleri dışında sokağa çıkması yasaklanmış; Valilik kararıyla bazı kurumlar hariç kaç haftalık olduğuna bakmaksızın hamileler idari izinli sayılmıştır. Özel sektör mesai düzenlemesi çalışmaları da devam etmektedir. TEMİZLİK, MASKE, MESAFE kurallarına uyalım, sağlıklı kalalım."
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum