İYİ PARTİ YENİDEN KIRKPINAR DERKEN ALİAĞA BLD.MEC.ÜYESİ SARI'DA YÖNETİME SEÇİLDİ

İYİ Parti, İzmir’de ilk kez kongre heyecanı yaşadı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki kongrede 599 il delegesi İzmir’in yeni başkanını seçti.

İYİ PARTİ YENİDEN KIRKPINAR DERKEN ALİAĞA BLD.MEC.ÜYESİ SARI'DA YÖNETİME SEÇİLDİ
22 Haziran 2020 - 05:11

İYİ Parti Genel Merkezi kongreyi izlemek üzerek Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'yi görevlendirdi. Cinisli kongrenin divan başkanlığını yaptı.İYİ Parti İzmir Milletvekilleri; Aytun Çıray ile Müsavat Dervişoğlu, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran da kongrede hazır bulundu. Kongreye 30 ilçe başkanı da katılım gösterdi. Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü ile Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı da kongreye takip etti.

Kongrede adaylığını çok önceden açıklayan ve 30 ilçe başkanının desteğini alan mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar tek aday olarak seçime gitti. İl Yönetim Kurulu eski üyesi Ebru Candaş Güleç yeterli imzayı toplayamadı. 

HÜSMEN KIRKPINAR İL BAŞKANLIĞI'NA ALİAĞA'DAN SEDAT SARI İL YÖNETİMİNE SEÇİLDİ
Yüksek Seçim Kurulu'nun 5 sandık kurduğu kongrede oy kullanan delege sayısı 473'te kalırken 12 oy geçersiz sayıldı. Böylelikle Hüsmen Kırkpınar atanarak geldiği İzmir İl Başkanlığı görevini 461 oyla seçilerek yeniden başkan seçildi. Aliağa Belediyesi Meclisinin İYİ Partili Meclis Üyesi Sedat Sarı'da yapılan ilk kongrede İl Yönetimine seçildi.

ADAR : "TEBRİK EDİYORUM"

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar kongre sonrası yaptığı açıklamada "Kongremiz, İzmir olmak üzere vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.Hüsmen başkanım başta olmak üzere yönetim kurulu’ndaki tüm arkadaşlarımızı Tebrik ediyorum.Bu kongremizde Aliağa'yı temsilen meclis üyemiz Sedat Sarı İl Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.Aliağamız ve İzmirimiz için yapacağı hizmetler noktasındaki yükü bir kat daha artmıştır.Tekrar il yönetim kurulu arkadaşlarımızı tebrik eder başarılar dilerim." diye konuştu.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum