HELVACI'NIN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ KİTAP OLUYOR

Aliağa Belediyesi tarafından 5 yıldan bu yana süren Kent Belleği ve Arşivi çalışmaları kapsamında Aliağa Merkezinde süren çalışmaların büyük bölümü tamamlanırken, bu kez çalışmaların Helvacı Mahallesi aşaması başlatıldı.

HELVACI'NIN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ KİTAP OLUYOR
25 Ocak 2021 - 03:13
Helvacı ve diğer Mahalleler ile birlikte tüm Aliağa’nın geçmişine ışık tutacak fotoğraf, her türlü bilgi, belge, doküman ve eşyanın sergileneceği “Aeolis Aliağa Kent Belleği ve Anı Evi" kurulması için çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, çalışmalar kapsamında öncelikle vatandaşların eski fotoğraf ve hatıra eşyalarını toplayarak arşivliyor.
Aliağa Belediyesi Araştırma Ekipleri Sahada
Aliağa Belediyesi tarafından başlatılan Helvacı tarih ve kültürünün araştırılması çalışmaları Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halkbilimci Dilek İşler ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Antropolog Dr. Onur Hayırlı tarafından sürdürülecek.
Helvacı İle İlgili Kitaplar Geliyor
Aliağa Belediyesi tarafından başlatılan araştırmalar kapsamında Halkbilimci Dilek İşler ve Antropolog Dr. Onur Hayırlı tarafından toplanan ve bilimsel olarak değerlendirilecek verilerle “Aliağa Kent Kitaplığı” yayın dizisinden Helvacı ile ilgili kitaplar yayınlanacak. “Helvacı Sözlü Kültür Mirası”, “Helvacı Mutfak Kültürü”, “Helvacı’da Giyim Kuşam ve Barınma Kültürü” ve “Helvacı’da Ritüeller ve Kutlamalar” adını taşıyacak kitaplar 2021 ve 2022 yıllarında yayınlanacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum