GÜZELHİSAR SOSYAL TESİSLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aliağa Belediyesi, tarihi Güzelhisar Mahallesi’nde projelendirdiği ‘Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde çalışmalara başladı.

GÜZELHİSAR SOSYAL TESİSLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
20 Ekim 2020 - 21:05
Sosyal Tesisin ihalesi 24 Eylül 2020 tarihinde yapıldı. Yüklenici firmaya yer teslimi yapılan proje kapsamında alandaki hafriyat ve düzenleme çalışmaları başladı. Tesis tamamlandığında Güzelhisar, hafta sonu kahvaltısı ve doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler için İzmir’in doğa içinde alternatif bir Mahallesi olacak.

Doğa İle İç İçe Günübirlik Turizm
4.860 metrekare olan proje alanı içinde Güzelhisar’ın eşsiz manzarasını izlemek için 410 metrekarelik ahşap seyir terasları kurulacak. Kuzey Ege Otoyoluyla İzmir merkezden dakikalar içinde ulaşılabilecek Sosyal Tesiste; 550 metrekare açık ve kapalı alana sahip kafe ve restoran, Güzelhisar Köyü Yöresel Ürün Satış Stantları, Güzelhisar’ın yöresel lezzetlerinden olan gözleme ve tandırın servis edileceği açık hava pişirme alanları, manzaraya hakim noktalarda yaz-kış kullanıma uygun 180 metrekare açılır-kapanır camekanlar, ebeveynleri ile gelen çocukların özgürce vakit geçirebileceği 180 metrekare açık hava Çocuk Aktivite Alanı, özel organizasyonlar için rezervasyon yapılabilecek açılır-kapanır localar, mescit ile otopark alanları yer alacak. Proje alanında mevcut olarak bulunan 50 adet fıstık çamı itina ile korunacak olup 1.000 metrekarelik alan yeşille donatılacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum