ERTEKİN GÜLTEKİN DAVASI ŞUBAT 2021'E ERTELENDİ

Aliağa İlçesi'nde CHP İzmir İl Delegesi Ertekin Gültekin'in 16.Ocak.2019 tarihinde sokak arasında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanmasına ilişkin davanın görülmesine bugün başlandı.

ERTEKİN GÜLTEKİN DAVASI ŞUBAT 2021'E ERTELENDİ
22 Eylül 2020 - 17:06 - Güncelleme: 22 Eylül 2020 - 17:29
Aliağa 2.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi Ertekin Gültekin'e destek olmak amacıyla Adliye önünde toplanan CHP Aliağa İlçe yöneticileri,bazı sendika ve dernek yöneticileriyle bir grup vatandaş "Aliağa'nın Huzuru İçin Adalet" yazılı pankart açarak saldırıya tepki gösterdi.

Duruşmaya ifadeye çağırılan sanıklardan hiçbiri gelmezken duruşmaya katılan ve daha önce ifadesini değiştiren Tolgacan Ata, tüm suçlamaları kabul ederek Gültekin’i vuran kişinin kendisi olduğunu itiraf etti. Ata, ifadesinde; “Halı sahada geldi bana küfetti. Ben de kendime yediremedim ve vurdum” dedi.

Dava pandemi tedbirleri nedeniyle basına ve izleyicilere kapatılırken, duruşma tanıkların dinlenmesi için 2 Şubat 2021’e ertelendi.Gültekin'in avukatı Çiğdem Armutlu ise duruşma sonrası basın açıklaması yaparak şunları söyledi:

"Müvekkilimiz Ertekin GÜLTEKİN’ in 16.01.2019 tarihinde uğramış olduğu Silahlı Saldırı olayı dolayısıyla açılan davanın bugün ilk duruşmasına girdik. Öncelikle Aliağa halkının ve Kamuoyunun Ertekin Gültekin’ i yalnız bırakmamak adına destek vermek üzere gelmiş olmaları ve davamıza gösterdikleri ilgi sebebiyle teşekkür ediyoruz.
                               Biz davada sanık olarak yargılanan kişilerin dışında, olayın farklı bir boyutunun olduğunu ve asıl azmettiren kişinin, Müvekkilimizin beyanları doğrultusunda mevcut Belediye Başkanı Serkan ACAR olduğunu, soruşturma aşamasında da bu yönde taleplerimiz olmasına rağmen Savcılık makamınca dikkate alınmadığını, Mahkemece Belediye Başkanı Serkan ACAR hakkında da suç duyurusunda bulunularak dosyaya Sanık olarak dahil edilmesi talebinde bulunduk. Ayrıca suç niteliğinde değişme olduğu,  suçun Kasten Yaralama değil, Adam Öldürmeye Teşebbüs olduğu gerekçesiyle  Aliağa 2.Asliye Ceza Mahkemesince GÖREVSİZLİK kararı verilerek, dosyanın görevli AĞIR CEZA MAHKEMESİNE gönderilmesini talep ettik. Bu taleplerimiz önümüzdeki celse diğer sanıkların da dinlenmesinden sonra Mahkemece değerlendirilecektir.
                               Son yıllarda Aliağa Belediye Başkanlığı aleyhine eleştiri yapan, yazı yazan insanların darp edilmek, hakarete uğramak, tehdit edilmek suretiyle susturulmaya çalışılması ve muhalif olanların başına bu tarz olayların gelmesi neredeyse rutin haline gelmeye başlamıştır. Davamızın Aliağa’da Sosyal Barışın sağlanması ve gelecekte bu gibi çirkin olayların yaşanmaması için büyük önem arzettiğine ve emsal teşkil edeceğine inanıyorum.
                               Hukuk karşısında herkes eşittir, hiçbir makamın ve mevkiinin hukuk karşısında üstünlüğü bulunmamaktadır. Bu nedenle Ertekin GÜLTEKİN adına adaletin gerçekleşmesi ve asıl faillerin de dosyaya dahil edilerek hukuk karşısında hesap vermesi ve hak ettikleri cezaları almaları için hukuki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi ve bunun adına elimizden gelen çabayı sonuna kadar göstereceğimizi Kamuoyuna bildiriyor ve teşekkür ediyorum."

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum