DEPREMDE ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR! 62 ÖLÜ

İzmir'de, 6.6'lık deprem sonrası can kaybı ve yaralı sayısı artıyor.

DEPREMDE ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR! 62 ÖLÜ
01 Kasım 2020 - 18:54

AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 62 olduğunu açıkladı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Yaralanan 940 vatandaşımızdan 722’si taburcu edilmiş olup, 218 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir’de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülmektedir." denildi. 

26 BİNA YIKILACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan da bir açıklama geldi.

Hasar tespit çalışmalarının 10 günde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Oktay, ağır hasarlı 26 binanın acil olarak yıkılacağını söyledi. 

Oktay, "Hasarın en yoğun olduğu ilçemiz Bayraklı'da 6 binamız yıkık durumda, 7 binamız acil yıkılacak durumda, yine 9 binamız ağır hasarlı, 3 binamız orta hasarlı ve 260 binamız da az hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. 586 binamızda hasar olmadığını tespit etmiş durumdayız" diye konuştu.

Hasarlı binalara girilmemesi konusunda vatandaşları uyaran Oktay;  Bornova, Bayraklı, Buca ve Konak ilçesinde olmak üzere 21 bin kişi için toplam 3 bin 880 çadır kurulacağını söyledi.

SALGIN UYARISI

Depremin salgın ile mücadeleyi zaafa uğratmaması gerektiğini söyleyen Oktay, "Yeni can kayıplarının oluşmaması için bu alanda da hassasiyetimizin devam etmesi gerekli" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum