CHP İZMİR'DE KONGRE HEYECANI DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de beklenen gün geldi! 655 il delegesi 37'nci Olağan İl Kongresi'nde yeni yönetimi seçmek için sandık başında. Kongre, Kültürpark'taki Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşiyor.

CHP İZMİR'DE KONGRE HEYECANI DEVAM EDİYOR
08 Şubat 2020 - 15:40

30 ilçe başkanının açık desteğini alan mevcut Başkan Deniz Yücel yeniden aday.

OĞUZ DA ADAY OLAMADI

Sürpriz bir kararla aday olan Ekonomi Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz'un aday olabilmek için yeterli imzayı topladığı ileri sürülmüştü ancak Divan Kurulu Oğuz'a verilen imzalar arasında 30 mükerrer imza olduğunu açıkladı. Oğuz kongrede aday olamadı. 

Geçtiğimiz dönem milletvekili adaylarından Ezgi Deniz Urunga'nın ise kongrede adaylık için yeterli imzayı toplayamadığı belirtildi.

ADAYLIK İÇİN KAÇ İMZA TOPLAMAK GEREKİYOR?

Kongrede adaylık yarışına girebilmek için delege sayısının en az yüzde 10’unun imzasını almak gerekiyor. Yani bu durumda doğal il delegeleriyle birlikte 655 delegeden en az 65’inin imzasını toplamaları gerekiyor. 

SEÇİM ÇARŞAF LİSTE İLE YAPILACAK

Kongrede Divan Başkanlığı'na seçimin blok liste ile yapılması için yeterli imzayla önerge verildi.

Blok liste önergesi oylama sonucuyla reddedildi. Seçim çarşaf liste yöntemi ile yapılacak. 

HANGİ İLÇELER BLOK İSTEDİ?

Kongrenin blok listeyle yapılması için Foça, Bergama, Aliağa, Karaburun, Narlıdere, Torbalı, Menemen, Seferihisar, Karşıyaka ve Karabağlar ilçe başkanlarının verilen önergeye imza attığı ileri sürüldü.

KONGREDE KİMLER OY KULLANACAK?

Kongrede 30 ilçede seçilen 600 delege doğal delege olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri, il yönetimi ve il disiplin kurulu üyeleri oy kullanacak. Delegeler il başkanının yanı sıra, 56 kişilik kurultay delegesi, 30’ar asil ve yedek il yönetimi ile 9 kişilik disiplin kurulunu da seçecek.

Kongrede ayrıca 2 yıllık dönemle ilgili çalışma ve hesap raporu okunacak. Her iki rapor da ayrı ayrı oylanacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları