BELEDİYE MECLİSİNİN İLK OTURUMU YAPILDI.İKİNCİ TUR CUMA GÜNÜ OLACAK

Aliağa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde toplandı. Meclis toplantı salonunda gerçekleşen oturumun gündeminde başkanlıktan gelen önergeler ve komisyondan gelen raporlar yer aldı. Meclis üyelerinin görüşüne sunulan 16 madde tek tek oylandı.

BELEDİYE MECLİSİNİN İLK OTURUMU YAPILDI.İKİNCİ TUR CUMA GÜNÜ OLACAK
07 Ekim 2020 - 15:25

8 Eylül 2020 tarihli meclis tutanaklarının okunup oylanması ile başlayan toplantı başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesiyle devam etti. Meclis gündeminde yer alan 2021 Mali Yılı Performans Programı ve 2021 Mali Yılı Bütçe Tasarısı’nı içeren maddeler oy birliği ile Plan, Bütçe Komisyonuna havale edildi. Performans Programı ve Bütçe Tasarısı 9 Ekim 2020 Cuma günü saat 18.00’de yapılacak olan ikinci birleşimde oylanacak.

Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında yer alan; 3.madde oy birliği ile kabul edilirken, 4.madde İmar Komisyonuna, 5.madde ise Plan, Bütçe Komisyonuna Havale edildi.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR
Komisyonlardan gelen 1-2-3-4-5-6-7-8 ve 11.maddelerin komisyonlardan geldiği şekli ile kabulüne oy birliğiyle karar verildi. 9.madde oy birliği ile gündemde bırakılırken 10.madde oy çoğunluğuyla kabul edildi.

SEDAT SARI "İZBAN İSTİŞARE TOPLANTISI GENİŞ KATILIMLI OLABİLİRDİ"

Toplantıda söz alan  İYİ Parti Meclis Üyesi Sedat Sarı geeçtiğimiz günlerde yapılan İZBAN Bergama hattı İstişare Toplantısının sonuçları hakkında basına ve kendilerine bilgi verilmediğini söyleyerek açıklama istedi. Bunun üzerine söz alan Belediye Başkanı Serkan Acar toplantının verimli geçtiğini,Bergama hattının ihalesinin iptal olduğunu,bunun üzerine yöneticilerle bir toplantı yaparak hattın revize edilmesini,Aliağa'nın ortasından geçecek bir hattın şehri böleceğini, imkan varsa bu hattın yerin altına alınmasını istediklerini söyledi.Bu anlamda herkesten destek beklediklerini vurguladı. Bunun üzerine tekrar söz alan Sarı toplantıya sadece Ak Parti Aliağa İlçe Başkanının katılması hakkında yapılan eleştirilere atıfta bulunarak " Bergama İZBAN hattı konusundaki görüşlerinize katılıyorum.Ancak madem destek isiyorsunuz o zaman keşke daha geniş katılımlı bir toplantı yapılsaydı"dedi.

İKİNCİ BİRLEŞİM CUMA GÜNÜ
Aliağa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, oturuma katılmayan meclis üyesi İbrahim Halil Özer’in mazeretinin oylanması ve bir sonraki birleşimin 9 Ekim 2020 Cuma günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle son buldu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum