ATATÜRK'ÜN ALİAĞA'YA GELİŞİNİN 86.YILDÖNÜMÜ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün,13 Nisan 1934 tarihinde Aliağa'ya gelişinin bugün 86.Yıl dönümü. Yıl dönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği ( ADD ) Aliağa Şube Başkanı Suat Kıvılcım Çağan yazılı bir açıklama yaptı.

ATATÜRK'ÜN ALİAĞA'YA GELİŞİNİN 86.YILDÖNÜMÜ
13 Nisan 2020 - 04:51 - Güncelleme: 13 Nisan 2020 - 05:15

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün,13 Nisan 1934 tarihinde Aliağa'ya gelişinin bugün 86.Yıl dönümüdür. Gönül isterdi ki Aliağa için gurur vesilesi olan bugünü Fevzi Paşa Caddesi üzerinde ve Atatürk’ ün şu an kendi ismi ile özdeş olan Atatürk İlköğretim Okulu'nun önünde buluşarak gururla kutlayalım. Yaşanılan bu pandemi süreci maalesef bu güzel kutlama günümüzden bizleri yoksun bırakmıştır." diyen dernek başkanı Suat Kıvılcım Çağan açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

Mustafa Kemal Atatürk’ ün, Aliağa'daki okula yaptığı ziyaret kendisinin eğitime ve bilime ne derece önem verdiğinin de bir göstergesidir ve bu dönem de bize bilimin insanlık için, ülkemiz için ne derece önemli olduğunu, daha iyi vurgulamaktadır.
Daha önceleri de yinelediğimiz bir talebimizi basın aracılığıyla yine ilçemizin mülki idare amirlerinden talep ediyoruz.
Atatürk'ün Aliağa’mıza geliş yıl dönümünü kutlamak ilçemizin ortak bir değeridir. Bununla ilgili her yıl etkinliğimizi yaptığımız yer olan Atatürk İlkokulu'nun Fevzi Paşa Caddesi üzerinde yer alan okul girişine 13 Nisan gününün önemini anlatan bir tabelanın asılması, Aliağalıların ve okul öğrencilerinin ilçemizle ilgili önemli bir bilginin farkında olmalarını sağlayacaktır. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün Aliağa'ya geliş yıl dönümünün resmi bir törenle kutlanması Aliağa'mıza çok yakışacaktır.
Umarız 2021 yılında 13 Nisan'ı resmi törenle ve Aliağalılarla coşkuyla kutlarız
Saygılarımızla"


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum