MHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI AYDEMİR'DEN ERMENİSTAN'A TEPKİ

Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açmasına tepki gösteren MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir yazılı bir açıklama yaptı.

Aydemir'in açıklaması şöyle:
"Azerbaycan'a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan, bölgede barışın ve huzurun önünde ki en büyük tehdit, Türk ve Türkiye düşmanlarının maşası olduğunu bir kere daha göstermiştir.Türk Milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında ve destekçisi olacaktır. Güney Kafkasya'yi  istikrarsızlığa iten, kan ve göz yaşına ile beslenen Ermenistan ve Erivan yönetimi Bağımsızlık ateşi ile yanan Azerbaycan topraklarımızdan bir an önce el çekerek BM'nin aldığı kararlara uymak zorundadır. Temmuz ayında, Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Tovuz istikametinde yaşanan çatışmaların tekrar başlaması hem Türkiye hem de Azerbaycan açısından milli güvenlik tehdididir. Liderimiz Devlet Bahçeli bey'in de dediği gibi "Karabağ Türk’ündür, Türk vatanıdır." Düşüncemizden sapmadan çatışmalarda Şehit olan Azerbaycan askerlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa Karabağa azatlık diliyorum."

Öte yandan Azerbaycan Meclisi savaş haline geçerek ülkede seferberlik ilan etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkenin tüm bölgelerinde 28 Eylül 00.00’dan itibaren savaş halinin ilan edilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.
 

ermenistan azerbaycan