ALİAĞA HÜDA PAR'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2021 asgari ücret zam oranı için ilk toplantısını yapmasının ardından Hüda Par Aliağa İlçe Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

ALİAĞA HÜDA PAR'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
05 Aralık 2020 - 17:28
Partinin Aliağa İlçe Başkanı İslam Aslan yaptığı açıklamda "2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için bugün başlayan görüşmelerin nasıl sonuçlanacağını merakla bekleyen milyonlarca işçimiz var.Biliyorsunuz,refahın tabana yayılmasının en önemli araçlarından biri asgari ücrettir.İşçininalım gücü düşmüş, asgari ücret açlık sınırının altına inmiştir.Bu nedenle bir bekar işçi kardeşimizin zorunlu ihtiyaçlarına dahi yetmemektedir. Asgari ücretle çalışan işçilerimizin içerisinde bulunduğu geçim sıkıntıları bakımından, Dünyada iki farklı yaklaşım mevcuttur.
1.Geçim şartlarının belirlenmesinde işçinin ve ailesinin ihtiyacları ihtiyaçları esas alınmalı ve asgari ücret buna göre belirlenmelidir.
2.Sadece işçinin ihtiyaçları hesaba katılmalıdır.
Ülkemizde de maalesef ikinci yaklaşım uygulanıyor.Bizde Hüda Par olarak diyoruz ki;
*Asgari ücretin tanımı değişmelidir.
*Şuanda adalet yok,çünkü tanımınızın içinde işçinin ailesi,eşi ve çocuğu yoktur.
*Sadece işçinin değil,ailesini geçindirebileceği bir ücret olsun.
*Asgari ücretin tamamı vergiden muaf tutulması gerekir.
*Yeterince kaynak oluşturmak için,vergi mevzuatı gözden geçirilmesi gerekir.
*Hiçbir üretim faaliyetine katılmadan ve riskte almadan sadece paradan para kazananlara tanınan vergi muafiyetlerine son verilip,Faizden geçinenlerin vergisi arttırılmalıdır.
Son olarak Peygamberimiz Hz.Muhammed s.a.v buyurduğu şu ifadeyi hatırlatmak isterim.İşçinin teri kurumadan hakkını veriniz.Tüm asgari ücretle çalışan işçilerimizin hakkını adil bir şekilde alacağı günler dilerim."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum