ALİAĞA EMNİYETİ HEM HIRSIZLARI YAKALADI HEM DE ANTİK ESER OPERASYONU YAPTI

İzmir’in Aliağa ilçesinde inşaatlardan malzeme çaldığı iddia edilen 3 şahıs polis ekiplerince yakalandı.

ALİAĞA EMNİYETİ HEM HIRSIZLARI YAKALADI HEM DE ANTİK ESER OPERASYONU YAPTI
20 Ekim 2020 - 20:22
Edinilen bilgiye göre, ilçede muhtelif tarihlerde çeşitli inşaatlardan malzeme hırsızlığı olaylarının gerçekleşmesi üzerine Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliğine ekipler çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmaları ve kameraları incelemesi üzerine şahısların kimlikleri tespit edildi. Kimliği ve adresleri tespit edilen Murat.Y. (23) Serap.Y. (19) ve Adem.Ç. (18) isimli şüpheliler, Buca ilçesinde operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ALİAĞA KOM GRUP AMİRLİĞİNDEN ANTİK ESER OPERASYONU 

Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği, internet üzerinden antika değeri olan bir anforanın satışının gerçekleştirileceği bilgisi üzerine araştırma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu tarihi eserin satışını gerçekleştirecek kişinin kimlik bilgilerine ulaşan ekpler, H.G adlı şüpheliye ait bir depoda yaptıkları aramada 70-75 cm uzunluğunda, alt kısmında deniz kabuğu parçaları bulunan ve antik değeri olduğu değerlendirilen eseri ele geçirdi.
Ele geçirilen eser ile ilgili olarak yapılan bilirkişi incelemesinde, Antik anforanın yaklaşık 2500 yıllık ve paha biçilemez değerde olduğu belirtildi. Şüpheli H.G hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu  kapsamında adli işlem yapılırken ve elde edilen tarihi eser İzmir Müze Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum