ALİAĞA'DAKİ SİYASİ PARTİLER'DEN 3 ARALIK MESAJI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçedeki siyasi partilerin bir kısmı Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği'ni ziyaret ederken bazı partiler ise sosyal medya hesaplarından mesaj yayınlamakla yetindiler.

ALİAĞA'DAKİ SİYASİ PARTİLER'DEN 3 ARALIK MESAJI
03 Aralık 2020 - 22:38
CHP İLÇE BAŞKANI AV.ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN: 3 Aralık, Türkiye’nin en sessiz çoğunluğunu oluşturan, nüfusumuzun yaklaşık % 7’sini oluşturan engelli yurttaşlarımızın günüdür.Keşke bu günü engelli vatandaşlarımızın tüm hak ve isteklerini yerine getirerek kutlayabilsek. Ancak, anayasamızda sayılan tüm haklara sahip olan bu kardeşlerimiz maalesef haklarını kullanamıyorlar. Eğitimde eşitlik ilkesinden yararlanamıyorlar. Bu konuda mevcut sistem engellilerin önündeki en büyük engel. İstihdam konusunda, Türkiye nüfusunun %7’sini oluşturan engelli vatandaşlarımız % 3’lük bir kotaya hapsolmuş durumda. Engelli kadınlarımızın toplam engelli sayısı içinde oranı % 50 olmasına rağmen onlara ayrılan kota % 10’da kalıyor. Kamu hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar başlı başına hayatı zorlaştırıcı bir unsur. Engelli kardeşlerimiz için yapılması gereken yardım ya da farkındalık projeleri üretmek değil, sosyal ve anayasal haklarının tamamının verildiği, sağlık hizmetlerine ücretsiz ulaşabildiği, eğitimde ve iş yaşamında kendisini diğer bireylerle eşit görebileceği yapıyı oluşturmaktır.Hiçbir engelli vatandaşımızın temel insan haklarından mahrum bırakılmadığı, yardım ve şefkat yerine dayanışmanın arttığı bir ülke dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireylerimizin fedakâr ailelerine de sevgi ve saygılarımı sunuyor, içinde bulunduğumuz hafta dolayısıyla oluşan farkındalığın sürekli devam etmesini ve sorunların çözülmesine öncü olmasını temenni ediyorum.

MHP İLÇE BAŞKANI ABDURRAHİM AYDEMİR: Engelsiz bir dünya dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI YAVUZ ADAR: 3 Aralık engelliler günü münasebetiyle ilçemizde bulunan Aliağa Engelliler derneği ziyaret ettik.İYİ parti olarak hem ilçemiz de, hem ülkemiz de engelli vatandaşlarımızın rahatı ve ferahı için üzerimize düşen görev neyse yerine getirmeye hazır olduğumuzu kendilerine ilettik.

SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI MAHMUT KOÇ: Bildiğiniz gibi bugün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Engellilerin hayatını en üst seviyede kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, onlara “Erişilebilir bir yaşam” olanağı sunulması, engellinin sosyal yaşama katılımının önündeki sıkıntıların kaldırılması ve bu vatandaşlarımıza sağlanan refah seviyesi; bir ülkenin gelişmişlik düzeyini ortaya koyan en önemli faktörlerden birisidir. 
Onlara engelsiz bir hayat sunmak, hem devlet, hem millet olarak hepimizin görevidir.
En başta engelli vatandaşlarımız için, işe alımda rasyonel kriterler uygulanmalı ve yeterliliği değerlendirilerek uygun profilli iş imkânı sunulmalıdır. Türkiye’de engellilerin istihdamında kullanılan kota sistemi yeniden düzenlenmelidir. Kanunen yılda iki kez atama yapılması gerekirken bu yapılmamakta, göstermelik atamalarla yetinilmekte ve geride kalan engellilerimiz işsiz şekilde beklemektedir. Engelli bireylere yönelik mesleki rehabilitasyon faaliyetleri güçlendirilmelidir. Bu vatandaşlarımızın çalıştırılması için işyerlerine teşvik unsurları sunulmalıdır. Ayrıca evde çalışma imkânı da geliştirilmelidir. Engelli bireylere yönelik eğitim hizmetleri güçlendirilmelidir. Özellikle kaynaştırılmış eğitim devlet politikası olarak uygulanmalı, bunun altyapısı oluşturulmalıdır.  
Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, hepsine sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum.

GELECEK PARTİSİ İLÇE BAŞKANI GÜRCAN ALKAN: Bu gün 3 Aralık engelliler günü nedeniyle engelsiz kafeye ziyarette bulunduk.Engelli kardeşlerimizin sorunlarını dinledik. Gelecek partisi olarak partimizde bir engelli masası oluşturulması konusunu engelli kardeşlerimizin kamu ve özel sektörde daha çok istihdam edilmesi konularını görüştük. Baskan İbrahim Erdemir başkanıma ve ekibine göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek herzaman yanlarında olduğumuzu bildirdik.Her bir fert olarak engelli adayı olduğumuzu unutmayalım.onlaea he zaman ve her yerde sahip çıkalım.kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de belirtildiği gibi onlara lakap takmayalım onları koruyup gozetelim

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ibrahim ERDEMİR
    3 yıl önce
    3 ARALIK Dünya Engelliler gününde problemi birinci ağızdan dinleyip, çözüm ortağı olma amacı ile kıymetli vakitlerini ayırarak bizlerle olan Sayın KAYMAKAMımıza, AKPARTİ ilçe Başkanımıza, MİLLİYETÇİ HAREKET Partisi İlçe Başkanımıza, İYİ Parti İlçe Başkanımıza ve GELECEK Partisi ilçe Başkanımıza ve Yönetim Kurulu üyelerine ayrıca EMNİYET MÜDÜRÜmüze Sayın EROL ÖZOBUT ve de Acelya ASLANa sizin aracılığınız ile ALİAĞA ENGELLELİR YÖNETİM KURULU Adına şükran ve teşekkürleri ifade etmek isterim