ALİAĞA'DAKİ GEMİ SÖKÜM BÖLGESİNDE 1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Aliağa'da Şimşekler Gemi sökümde çalışan Turan Arslan isimli işçi üzerine düşen parça sonucu yaşamını yitirdi.

ALİAĞA'DAKİ GEMİ SÖKÜM BÖLGESİNDE 1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
05 Şubat 2021 - 04:00
Edinilen bilgilere göre,Şimşekler Gemi Söküm firmasında, bugün saat 16.00 sularında,sahada çalışan kesim ustası Turan Arslan adlı işçi, gemiden kestiği parçanın üzerine düşmesi sonucu ağır yaralandı. Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz işçi yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 50 yaşındaki Arslan evli ve 2 çocuk babasıydı.
Kazanın ardından firma tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“04.02.2021 tarihinde saat 15:25 sularında şirketimize ait gemi geri dönüşüm tersanesinde bir iş kazası meydana gelmiştir.  Gemilerden sökülen demir aksamların şaloma yöntemi ile kesilerek parçalanması maksadıyla çalışılan sahada, bir işçimiz kestiği parçanın bir kısmının üzerine düşmesi sonucu ağır yaralanmış ve derhal hastaneye kaldırılmıştır. 

Yapılan bütün müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu elim olayla ilgili olarak yetkili makamlara her türlü bilgi akışı sağlanmış ve yardımcı olunmuştur.

Geçmişten bu yana sektörümüzün içinde bulunduğu şartlar dâhilinde iş ve işçilerimizin güvenliğine,  aynı zamanda çevreye verdiğimiz önem ve değer her türlü ticari faaliyet ve kaygılarımızın üstünde olmuştur ve bundan sonrada böyle olacaktır.

Hepimizi derinden yaralayan bu elim kazada hayatını kaybeden işçimize Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve sektörümüze baş sağlığı dileriz..”

Şimşekler Gemi Söküm Tersanesi.."


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum