ALİAĞA'DA HÜDA PAR'IN ARDINDAN HDP'DEN DE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI GELDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek üzere toplantılara başladı. Yeni asgari ücretin yaşanabilecek bir ücret olması için dün açıklama yapan HÜDA PAR Aliağa İlçe Başkanı İslam Aslan'ın ardından bugün de HDP Aliağa İlçe Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

ALİAĞA'DA HÜDA PAR'IN ARDINDAN HDP'DEN DE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI GELDİ
06 Aralık 2020 - 17:55
Partiden yapılan açıklama şöyle:
"Basına ve Kamuoyuna
Asgarî Ücret Tesbit Komisyonu , sürdüreceği bir kaç toplantıdan sonra, milyonlarca çalışanın 1yıl boyunca alacağı ücreti belirleyecek. 
Asgarî ücret 2020 yılında brüt 2 bin 943 tl.net 2 bin 324 tl. olarak belirlenmiştir.Bu ücret sefalet ücretidüzeyindedir ve temel ihtiyaçları bile karşılamaktan uzaktır. Açlık sınırının 2500 yoksulluk sınırının 8bin tl. olduğu bu zamanda, insanca yaşayacak bir ücret almak en temel insan hakkıdır.
Milyonlarca insan bu ücretle mutfak ihtiyacını bile karşılayamamaktadır. Şimdi buna birde salgın eklenmiştir. Iyi beslenme,hijyen koşullarında yaşama, masur kullanımının getirdiği maliyetle birlikte zaten dahada zorduruma düşmüştür. 
131 sayılı ilo sözleşmesi, asgarî ücrete ilişkin belirleme yapılırken, işçinin ve ailesinin gereksinimlerinin karşılanması ilkesini belirler diyor.Fakat işçilerin tam temsil edilmediği bu komisyondan işçilerin lehine bir kararçıkmaz. Bunu salgında çıkan bütün paketlerin sermaye lehine olmasından biliyoruz.
HDP olarak bu tür kazanımların, hepimizin ortak mücadelesiyle sağlanacağına inanarak Sendikaları, işçileri,emekçileri, yoksulları,kadınları, gençleri kendileri hakkında verilecek bu karara taraf olmalarını ve kazanmaları için mücadele etmelerini temenni ederek. Asgari ücretin vergiden muaf net 4bin tl. olmasını istiyoruz. Sefalet ücreti değil insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz..HDP Aliağa  Ilçe  Örgütü."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum