ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ NORMALLEŞME SÜRECİNDE HAZİRAN AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ NORMALLEŞME SÜRECİNDE HAZİRAN AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
10 Haziran 2020 - 07:27
Aliağa Belediyesi Meclisi, yaklaşık 3 aylık bir aranın ardından Haziran ayı olağan toplantısının ilk oturumunda bir araya geldi. Salı günü gerçekleştirilen toplantı öncesi meclis üyelerinin ateşleri tek tek ölçülürken, toplantı düzeni sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde ve maskeler takılmış halde devam etti.
BELEDİYE BAŞKANI ACAR’DAN TEŞEKKÜR
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar bundan sonraki süreçte meclis toplantılarının devam edeceğini belirterek özetle şunları söyledi:
“Aliağa’mız bildiğiniz gibi bir sanayi şehri olarak, bir liman şehri olarak riskli bölgelerden bir tanesiydi. Ama Allah’a hamd olsun bir ölüm vakası yaşamadan süreci bu noktaya getirdik. İnşallah hep birlikte bundan sonra da aynı şekilde devam ederiz. Sağlıkla, sıhhatle olağan koşullara kavuşuruz. Bu pandemi süresi boyunca başta kaymakamlığımız ve onun bünyesinde tüm kamu kurumlarımız büyük bir özveri gösterdiler. Hepsine tek tek çok teşekkür ediyorum. Yine bu süre zarfında gerek siyasi parti temsilcilerimiz gerekse sivil toplum kuruluşlarımız örnek bir birlik ve beraberlik gösterdi. Hepsine tek tek çok teşekkür ediyorum. Yine belediye personelimiz büyük bir gayret ve özveri gösterdi. Onlara da teşekkür ediyorum. Ama tabi ki en büyük teşekkürü Aliağa Halkına yapıyorum. Allah’a şükür Aliağa olarak bu süreci güzel bir biçimde birlikte yönettik. İnşallah böyle bir salgınla, felaketlerle bir daha karşılaşmayalım. Sağlıkla sıhhatle bu süreci atlatalım.”
BELEDİYE TAŞINMAZLARINI KULLANAN KİRACILARDAN GEÇMİŞ 3 AYLIK KİRA ALINMAMASI İSTENDİ
Başkanlıktan gelen “Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait olan taşınmazlarda kiracı olarak faaliyet gösteren işletmelerden faaliyeti durdurulan ve ya faaliyette bulunamayan işletmelerin Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin kira tahakkuklarının ilgili mevzuat çerçevesinde iptal edilerek tahsil edilmemesi hususunun görüşülmesi”  önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
MİLLET İTTİFAKI “REDDETTİ” CUMHUR İTTİFAKI “KABUL” DEDİ
Belediye Meclisi 05 Kasım 2019 tarihinde Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş.’ne ve Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş.’ne nakit borçlanma yetkisi vermişti. Borçlanma yetkisi verilen Meclis kararına ‘belediye ve bağlı kuruluşlarının finansmani için belediye gelirlerinin temin ve temlik verilmesi” ibaresinin ilave edilmesi gerektiği hususu meclis üyelerince görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda ilgili madde oy çokluğuyla kabul edildi. CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve İYİ Partili Meclis Üyesi Sedat Sarı’nın red oyu kullanmasına rağmen ilgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.
AKTAŞ VE SADIKOĞLU ENCÜMEN ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ
Meclis toplantısında öne çıkan konulardan birisi de yeni encümen üyelerinin seçimi oldu. Gizli yapılan oylama öncesi söz alan İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, seçilecek iki kişinin Cumhur İttifakı’ndan bir kişi Millet İttifakı’ndan bir kişi olmak üzere dağılmasının daha adil olacağını dile getirdi. Sarının konuşmasının ardından gizli yapılan oylama sonucu Hilal Sadıkoğlu encümen üyeliğine seçilirken eşit oy alan Berkay Aktaş ve İsmail Meşe için tekrar gizli oylama yapıldı. İkinci gizli oylamada da eşitliğin bozulmaması üzerine İsmail Meşe hakkından feragat etti. Böylece Berkay Aktaş’da Hilal Sadıkoğlu ile birlikte encümen üyeliğine seçilmiş oldu.
SPOR YAPMAK İSTEYEN GENÇLERE MÜJDE
Seçimin ardından Komisyondan Gelen Raporların görüşülmesi kısmına geçildi. Gençlik ve Spor Komisyonu’nun   “Aliağa Gençlik Merkezi içerisinde bulunan spor kompleksinden Aliağa’da ikamet eden 15 – 23 yaş aralığındaki dar gelirli gençlerin ücretsiz faydalanmaları “ talebi meclis üyelerinin tamamı tarafından kabul edildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum