ALİAĞA ADD'DEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Aliağa Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) önderliğinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'daki cuma hutbesindeki sözleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ALİAĞA ADD'DEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
30 Temmuz 2020 - 01:47 - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 - 01:55
Dün Saat:15.00’de Aliağa Hükümet Konağı önünde toplanan Platform ve dernek üyeleri adına suç duyurusu dilekçesini ADD Aliağa Şube Başkanı Suat Kıvılcım Çağan savcılığa teslim etti.Dilekçenin verilmesinin ardından topluluk Eğitim-İş Sendikası Aliağa Temsilciliği’ne giderek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:            :
“Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık nedenlerinden, Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıldönümüne denk getirilen, Ayasofya’nın ibadete açılması sırasında, Ali Erbaş’ın Büyük Atatürk’e yönelik, hadsiz ifadeleri sıcaklığını korumaktadır. Ali Erbaş’ın bu sözlerinden daha vahimi devlet yöneticilerinin, tüm üst düzey komuta kademesinin,yargı temsilcilerinin huzurunda bu konuşmayı yapmaya cüret etmesidir. Büyük Atatürk’ü hutbelerden çıkaran, anmayan ve bir kez bile rahmet dilemeyen Ali Erbaş’ın “Atatürk’e dua edilir” ifadeleri aldatmacadır.
Bağımsızlık mücadelemizin resmi belgesi olan Lozan Antlaşması'nın yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etmek isteyen yurttaşlar "ilaçlama yapılıyor" denerek barikatların ardına itilirken, Ayasofya'daki cuma namazı için pandemi yokmuşçasına yapılan organizasyon manidardır. Tarikatların temsilci yollayarak boy gösterdiği organizasyon, ne yazık ki sadece bir siyasi şov olmakla kalmamış, laiklikle hesaplaşmaya dönüşmüştür.”
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum