AK PARTİ İL BAŞKANI SÜREKLİ'DEN BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI SOYER'E ZAM ELEŞTRİSİ

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, geçtiğimiz haftadan bu yana İzmir gündemini en çok meşgul eden ve büyük tartışmalara neden olan ulaşım düzenlemesine ilişkin Egekent İZBAN aktarma istasyonunda basın açıklaması düzenledi. İ

AK PARTİ İL BAŞKANI SÜREKLİ'DEN BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI SOYER'E ZAM ELEŞTRİSİ
17 Ağustos 2020 - 12:41 - Güncelleme: 17 Ağustos 2020 - 12:49
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve Ak Parti Büyükşehir Meclis üyesi Hüsnü Boztepe’nin de katıldığı açıklamada Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, “Zamlardan geri dönün” çağrısında bulundu.Sürekli, “Geçen hafta iki zam yapıldı. Bunlardan biri su zammı diğeri ise ulaşıma yapılan zamdır. 12 yıldır uygulanan ve oturmuş bir sistemi hiçe saydı ve zam yaptı. Derhal bu yanlışlardan dönsün. 90 dakikanın 120 dakikaya çıkartılarak ve uygulanacak olan zam düzenlemesinden bir an önce geri dönülmesini talep ediyoruz. AK Parti olarak bunun takipçisi olacağız. 12 yıldır tıkır tıkır işleyen sistemin değiştirilmesine gerekçe olarak pandemi sürecinde ESHOT’un 225 milyon lira zarar etmesi gösterildi. Bu zararı beyan ediyorsanız mertçe ‘Zam yapıyoruz’ dersiniz.  Bu da gerekli değil aslında. Başka kalemlerden bu sıkıntılar giderilir. Sadece İzmir’de değil ülke genelinde pandemi nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Nasıl ki biz bu sıkıntıları giderdik İzmir Büyükşehir Belediyesi de bunu yapabilir. 'Arka sıradakiler'den bunu çıkartmaya gerek yok. Göreve gelirken 'İzmir’in nimetlerinden ve kazanımlarından arka sıradakiler faydalanamadı bundan sonra faydalanacaklar' diyorsunuz ama ilk icraatınız gidip Şato'ya yerleşmek oluyor. Ardından da suya ve ulaşıma zam yapıyorsunuz. En önemli tasarruf olan ulaşım tasarrufunu bozuyorsunuz. Bu sistem Sayın Aziz Kocaoğlu döneminin en önemli icraatlarından biridir. Tekrar üzerine basarak söylüyorum. Bu yanlıştan en kısa zamanda dönülsün ve Sayın Soyer artık 'Arka sıradakiler'e kulak versin. Aşkla, çiçekle, böcekle değil, arka sıradakilerin ihtiyaçlarını gerçek anlamda karşılamakla ilgilenin. Olmayan suya ve ulaşıma zam yapmayın ve onları zor durumda bırakmayın” ifadelerini kullandı.

90 dakikalık aktarma süresinin 120 dakikaya çıkartılmasını, 3,56 TL olan ulaşım ücretinin 3,46 TL'ye düşürülmesini, ilk iki aktarmada yolculardan 50'şer kuruşluk ücret alınmasını öngören teklif İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı üçüncü oturumunda AK Parti ve MHP'nin ret oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edilmişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum