AFAD'DAN KARA HABER "ENKAZ ALTINDA 180 KİŞİNİN OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ"

İzmir'deki depremde bilanço artıyor: 21 ölü, 804 yaralı!

AFAD'DAN KARA HABER "ENKAZ ALTINDA 180 KİŞİNİN OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ"
31 Ekim 2020 - 03:09
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bayraklı dışında büyük merkez ilçelerimizde yıkım yok" açıklamasını yaptı. Sağlık Bakanı Koca, "21 kişi vefat etti. 25’i yoğun bakımda, 9 ameliyat devam ediyor. 364 kişinin tedavisi tamamlanarak taburcu edildi" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise 804 yaralının olduğunu belirtti ve hasarlı 17 binanın 8’inde çalışmalar tamamlandığının 9’unda enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

AFAD'IN TAHMİNİ: 180 KİŞİ ENKAZ ALTINDA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, saat 02.24 itibariyle canlı yayında yaptığı açıklamada AFAD yetkililerinin 180 kişinin enkaz altında olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Soyer açıklamasında “Artçılar sürüyor. Vatandaşlarımızı gecesinin huzurlu geçirmeleri için çadırlar kuruyoruz, battaniyeler, kumanyalar dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızı parklarda bekleyişini sürdürüyor. Sadece Bayraklı’da ilçesinde parklardaki vatandaş sayısının binleri bulduğunu bahsedebiliriz. Önümüzdeki hafta içerisinde deprem konusunda sözü olan bilim insanları ile bir çalıştay yapmanın hazırlığına başladık. Depremden olumsuz etkilenen vatandaşlarımız için boşta olan yurtlar değerlendirilecek. Bir yandan otelcilerimizin büyük jesti var. Birçok otelimiz evine giremeyen vatandaşlara konaklama imkanı sundular. İzmir’de dayanışmayı büyüterek hep birlikte bu sorun ile başa çıkmaya çalışacağız” dedi.

EMRAH APARTMANINDA 11 KİŞİ ÖLDÜ
Gece yarısını gelinen saatlerde tamamen yıkılan 2 bloklu ve 28 daireli Emrah apartmanında, saat 23.00'e kadar ilk edinilen bilgiye göre 11 kişinin öldüğü, 19 kişinin ise kurtarma görevlileri tarafından enkazdan sağ çıkarıldığı öğrenildi. Enkaz altında kalan birçok vatandaşın kurtarılması için çalışmaların devam ettiği görüldü.

RIZA BEY APATMANINDA 5 KİŞİ ÖLDÜ
Yine tamamen yıkılan Rıza Bey apartmanında 5 kişinin cesedine ulaşılırken, 15 kişi ise sağ kurtarıldı.
Bayraklı'da 11 katlı zemininde bir market zincirinin şubesinin bulunduğu binada da ekiplerin çalışması sürüyor. Binadan 10'u aşkın kişinin kurtarıldığı biriktirirken, halen enkaz altında olan 3 kişinin kurtarılmayı bekledi öğrenildi. Bu apartmanda herhangi bir ölüm vakasına rastlanılmadığı ifade edildi.

DOĞANLAR APARTMANINDA 1 KİŞİ ÖLDÜ
Yine Bayraklı'daki tüm katların üst üste geçtiği Doğanlar Apartmanında ise 1 kişinin cesedine ulaşıldigi, 9 kişi enkazdan tahliye edildi.

VALİ KÖŞGER: 70 KİŞİ ENKAZDAN KURTARILDI
İzmir'de yaşanan 6.6'lık deprem sonrası en büyük hasarın oluştuğu Bayraklı bölgesine giden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşlara gerek duyulmadığı taktirde trafiğe çıkmamaları çağrısında bulundu. 

Binaların yıkıldığı bölgeye giderek açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Köşger ayrıca, 70 vatandaşın yaralı olarak kurtarıldığını belirtti. Köşger "9 tane yan yatmış binalar var. Hasarlı binalar da var. Bütün hasarlı binalarda arama kurtarma çalışmaları başladı. 70 yakın vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldı. Benim ricam vatandaşlardan sakin olmaları. İzmir'de şuan trafik kitlenmiş durumda ekiplerimiz bir kısmını oraya yönlendirmek zorunda kaldık. Vatandaşlarımız açık alanlarda bizim açıklamalarımız beklesinler.Şuan kan  ihtiyacı yok gerekli durumda çağrımızı yapacağız. Vatandaşlarımız gereksiz yere trafiğe çıkmasın, bunlar ambulansların ulaşımını yavaşlatıyor. Devlet tüm gücü ile burada.  Ekiplerimizin ulaşamadığı hiçbir bina yok. Kimse ekiplerimizin işini zorlaştırmasın. Bizim işinin uzmanı arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyorsunuz. Ceset çıkartılan binalarımız var." ifadelerini kullandı.

Vali Köşger, sosyal medya hesabı üzerinden 'Kıymetli İzmirliler öncelikle geçmiş olsun. Vatandaşlarımızı toplanma alanlarına davet ediyorum çadır kurulacak alanlar. 1.Bayrakli Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, 200 çadır 2.Ege Üniversitesi.Kampus Alanı 200 çadır 1000+1000=2000 kisi' paylaşımında bulundu..

5,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI SARSINTI
Büyük deprem sonrası artçı sarsıntılar devam ediyor.Ege Denizi'nde 5.1, 4.2, 3.8 ve 3.6 büyüklüğünde artçı sarsıntı gerçekleşti. 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum