ÇEŞME'DE HORTUM FELAKETİ..YARALILAR VAR

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, Çeşme Alaçatı Port bölgesinde akşam saatlerinde oluşan hortumun karada ve denizde hasara yol açtı.

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI EKREM ORAN’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Egepostası’na açıklamalarda bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Yoğun yağmur ve dolu yağışının arkasından Alaçatı’da hortum yaşadık. Özellikle Alaçatı Port tarafında büyük hasarlara neden oldu. 16 yaralımız var. Hayvancılık yapan vatandaşlarımızın hasarları var.  Ne yazık bazı hayvanlar telef oldu. Bir damın altında ise çok sayıda hayvan kaldı. Ekiplerimiz onları kurtarmaya çalışıyor.  Şantiyede kule vinç devrildi. Konteynerler havaya uçtu. Alaçatı’da çok sayıda araç ters dönerek hasar gördü. 4 tekne de battı. Marina bölgesinde gerekli tedbirleri aldık. Şimdi ziyarete gidiyorum. Bütün ekiplerimiz tam kadro sahada. Çok şükür can kaybı olmadan atlattığımızı düşünüyorum. “ dedi.

Hortumun Büyük Sanayi mevkiini de etkileyerek çatıları uçurduğunu söyledi.

Karada ağır hasarın oluştuğunu belirten Oran, "Aralarında 200-250 hayvanın bulunduğu bir büyük damın da yer aldığı damlar da zarar gördü." dedi.

Oran, çatısı uçan damlardaki hayvanları belediyenin kamyonları ile güvenli olan yerlere sevk ettiklerini açıkladı.

Yaralıların Çeşme Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyleyen Oran, “Çok şükür ki hayatını kaybeden olmadı” dedi.

Yaralılardan 14’ünün Alaçatı Port Mahallesi’nden olduğu belirtildi.

VALİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

Vali Köşger, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, saat 21.30 sıralarında Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi ile Urla ilçelerinde kuvvetli yağış, dolu ve hortumun etkili olduğunu hatırlattı. 

Köşger, "16 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgeye 2 kurtarma aracı 9 AFAD personeli ve itfaiye ekipleri sevk edilmiş, olay arkadaşlarımızca yakinen takip edilmektedir." ifadelerini kullandı.

"YARALILARIN DURUMU HAFİF"

Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, AA muhabirine, ayağı kırılan 1 kişinin ayağının kırıldığını, 15 yaralının vücutlarının farklı yerlerinde sıyrıklar oluştuğunu bildirdi. 

Çakıcı, ayağı kırılan kişinin Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldığını belirtti.

Hortum nedeniyle 3 tekne ile 5 aracın zarar gördüğünü aktaran Çakıcı, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 

Öte yandan İzmir Valisi Köşger'in Çeşme'ye hareket ettiği öğrenildi. 

hortum